Produkty dla mieszanka białkowa (3)

MĄKA SŁONECZNIKOWA

MĄKA SŁONECZNIKOWA

POSIŁEK SŁONECZNIKA
Permeat serwatki

Permeat serwatki

Permeat jest produkowany ze świeżego pasteryzowanego odtłuszczonego mleka, powstałego po ultrafiltracji mleka w celu ekstrakcji białek i tłuszczów. Produkt jest następnie suszony przy użyciu zaawansowanych technik suszenia rozpyłowego. Produkt jest czasem nazywany „serwatką odbiałczoną”, gdy jest uzyskiwany z serwatki. Dzięki temu, że permeat serwatki jest bogaty w laktozę, ale ma niską zawartość białka, może być stosowany do produkcji słodyczy, wyrobów piekarniczych i tłuszczów. Dodawany jest również do produkcji lodów, serów topionych, napojów i kosmetyków.
Białko Ziemniaczane

Białko Ziemniaczane

Białko ziemniaczane jest później oczyszczane, parowane i łuskane. Skrobia jest następnie ekstrahowana z wodą, aby utworzyć zawiesinę bogatą w białko, która jest poddawana obróbce kwasowej, a następnie suszona i mielona. Białko ziemniaczane to drobny, luźny proszek, jasnoszary lub żółtozielony, o typowym zapachu suszonych ziemniaków. Surowcem do produkcji białka ziemniaczanego są ziemniaki skrobiowe pochodzenia polskiego.